Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > Faults & Fixes (D4)

Loss of radio audio
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
Icarus
 


Member Since: 15 Jul 2023
Location: Essex
Posts: 51

United Kingdom 2010 Discovery 4 3.0 TDV6 GS Auto Stornoway GreyDiscovery 4
Loss of radio audio

I have a 2009 (2010MY) Disco4, I’m new to Discovery ownership, and not mechanically or electrically gifted, but I do have a good Indie who will look after my vehicle.

My vehicle has A strange fault.
Driving along, and suddenly the radio audio goes off. Screen still showing all the stations, but no sound at all from any speakers. Changing stations on the screen has no effect, switching the audio off and on has no effect either.

Once I’ve stopped the car, and restarted, everything is normal again - until the next time.

Any suggestions anyone please?
  
Post #234806717th Sep 2023 10:32 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Icarus
 


Member Since: 15 Jul 2023
Location: Essex
Posts: 51

United Kingdom 2010 Discovery 4 3.0 TDV6 GS Auto Stornoway GreyDiscovery 4

Bump!
 I’m a Disco 4 believer. What a vehicle!  
Post #236499923rd Mar 2024 4:46 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Lewis88
 


Member Since: 17 Sep 2023
Location: South wales
Posts: 2

Wales 2012 Discovery 4 3.0 SDV6 XS Auto Nara BronzeDiscovery 4

You may well find that the aerial is loose, I have a 2012 with DAB and I have an issue with dab which the codes indicate it’s the DAB aerial. Mine, like yours, will go silent but look to be playing. If I change source from radio and back to it again it works. My DAB sometimes displays but not all of the time and when it does display it can’t find channels. One of those jobs that I haven’t got around to sorting yet.
  
Post #236500623rd Mar 2024 6:08 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Icarus
 


Member Since: 15 Jul 2023
Location: Essex
Posts: 51

United Kingdom 2010 Discovery 4 3.0 TDV6 GS Auto Stornoway GreyDiscovery 4

Ah, thank you for that Lewis, that’s helpful.
Although, I lose all sound completely, including even when the iPod is playing (connected via the correct LR lead), and the iPod tracks continue to progress - just no sound.

So I’m thinking head unit, amplifier or the fibre optic connector?
 I’m a Disco 4 believer. What a vehicle!  
Post #236501123rd Mar 2024 7:45 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Lewis88
 


Member Since: 17 Sep 2023
Location: South wales
Posts: 2

Wales 2012 Discovery 4 3.0 SDV6 XS Auto Nara BronzeDiscovery 4

I would definitely look at the modules to see if there are any loose connections first. If you have managed to get the DTC codes read then that should help a great deal!
  
Post #236501623rd Mar 2024 9:38 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 1 of 1
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2024 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site