Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > In Car Electronics (D3)

Hifi / telephone on satnav screen INCLUDING brightness fix
Post Reply  Down to end
Page 3 of 39 <123 4 ... 373839>
yogi972
 


Member Since: 05 Jun 2011
Location: Kineton
Posts: 3210

United Kingdom 2009 Discovery 4 3.0 TDV6 HSE Auto Buckingham BlueDiscovery 4

you on about the connector unter the two buttons in the black trim. (black trim needs to come off)
Thumbs Up
  
Post #89117431st Jan 2012 6:41 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14301

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

i think hes on about the power connector on the back of the screen Shocked
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #89117731st Jan 2012 6:44 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
yogi972
 


Member Since: 05 Jun 2011
Location: Kineton
Posts: 3210

United Kingdom 2009 Discovery 4 3.0 TDV6 HSE Auto Buckingham BlueDiscovery 4

that what i thought,
Whistle

but I am always willing to stand corrected.

not had any need to swap mine back to D3 mode yet Thumbs Up
  
Post #89120631st Jan 2012 7:31 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Stuarts the man
 


Member Since: 22 Sep 2011
Location: Glasgow
Posts: 423

Scotland 2005 Discovery 3 TDV6 SE Manual Buckingham BlueDiscovery 3

All sorted now sorry for the blonde moment Laughing
  
Post #89127431st Jan 2012 8:53 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Stuarts the man
 


Member Since: 22 Sep 2011
Location: Glasgow
Posts: 423

Scotland 2005 Discovery 3 TDV6 SE Manual Buckingham BlueDiscovery 3

And you dont even need to pay to get 4x4 enabled it works right away Bow down Bow down Bow down
  
Post #8920682nd Feb 2012 2:00 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Ajay(UK)
 


Member Since: 07 Apr 2009
Location: Arundel, West Sussex
Posts: 307

England 2014 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Lux Auto Firenze RedDiscovery 4

I played with this and even installed a switch to swap between software versions but I just cannot live with the dim screen Big Cry and it's not even my car Shocked

I'm back on the original Disco software until a quick fix to the dim screem is posted Wink Adrian...... Question Question

Long term goal is to install a reverse camera but it can wait for now Embarassed

Andy
 2014 Disco 4 HSE Luxury, Firenze Red, Ebony/Ivory
2015 Range Rover 4.4 SDV8 Autobiography, Indus Silver, Black Pack
Gone:2006 FFRR TD6 Autobiography, Black
Gone: 2013 Jaguar XKR Convertible, Italian Racing Red😢
Gone: 2008 Disco 3 HSE, Hybrid Tv + Retro-fit RSE System & DVD
Gone: 2010 FFRR TDV8 Vogue SE, RSE & DVD, Stornoway Grey 
 
Post #8922752nd Feb 2012 10:34 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Stuarts the man
 


Member Since: 22 Sep 2011
Location: Glasgow
Posts: 423

Scotland 2005 Discovery 3 TDV6 SE Manual Buckingham BlueDiscovery 3

Can you not adjust brightness through settings I did this and it is fine
  
Post #8922822nd Feb 2012 10:45 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
yogi972
 


Member Since: 05 Jun 2011
Location: Kineton
Posts: 3210

United Kingdom 2009 Discovery 4 3.0 TDV6 HSE Auto Buckingham BlueDiscovery 4

I adjusted the contrast a couple of steps back and mine is fine Thumbs Up

and no more flickering Shocked
  
Post #8925343rd Feb 2012 6:39 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
jamieg7762
 


Member Since: 05 Mar 2010
Location: Warwickshire
Posts: 1232

England 2013 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Corris GreyDiscovery 4

Did mine this morning, only took 10 minutes.

The screen was a bit dim, but I had a look in the screen settings and was able to adjust it so that it is nice and bright now.

You have to go through the settings again, i.e., date, time format 12/24hr etc

Only thing is that with my Blackberry I can only see 2 of my contacts. Will try with the wifes galaxy sII later and see if it is a blackberry issue.

I have a d4 module fitted and thinking about it, the blackberry was always funny with regards, conecting and then disconnecting from the module.

I have not had any of the volume issues, I can select cd from the screen and still change the volume and tracks using the steering wheel controls. Thumbs Up
 d4 HSE in Corris Grey with Black options pack
D3 with the following
Alive Tuning EGR blanking kit
Alive Tuning Re-map
Alive Atrics console
Samco intercooler hoses (from Alive Tuning)
Alive Tuning De-Cat pipe, lovely tone!
Retrofit OEM Hybrid TV tuner 
 
Post #8927974th Feb 2012 11:15 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Ceekay
 


Member Since: 17 May 2009
Location: Bury, Lancs
Posts: 1569

United Kingdom 2016 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Lux Auto Waitomo GreyDiscovery 4

I wonder if you could put an additional switch or double function switch in that also interrupts the power to the screen and therefore reboots the software without having to switch ignition off and wait for the car to go to sleep etc before being able to switch LR / RR software over? I can only suppose there must be more to it than that or I'm sure Wiggs would have done that?

Just thinking that if you had the camera connected on the RR software but was about to do some reversing but lets say you're in your LR software then you would have to switch off and go through the shutdown process just so you could see whats behind you? Seems a right pain unless you leave it permanently in the RR software in which case there would be no need for a switch?

Sorry guys was just thinking aloud Wink

Ceekay
 D4 HSE Lux MY16 Club Waitomo
D3 HSE MY06 missing her already 
 
Post #8928154th Feb 2012 12:02 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
jamieg7762
 


Member Since: 05 Mar 2010
Location: Warwickshire
Posts: 1232

England 2013 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Corris GreyDiscovery 4

Have just been out and when I put my lights on the screen went very dull.

Even when I went into settings and turned it up it was still very dull. However a quick adjust of the dash light thumb wheel and all was bright again.

Still can't get the phonebook working,
 d4 HSE in Corris Grey with Black options pack
D3 with the following
Alive Tuning EGR blanking kit
Alive Tuning Re-map
Alive Atrics console
Samco intercooler hoses (from Alive Tuning)
Alive Tuning De-Cat pipe, lovely tone!
Retrofit OEM Hybrid TV tuner 
 
Post #8928314th Feb 2012 1:11 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
mikeharris
 


Member Since: 05 Mar 2010
Location: Kent
Posts: 40

2007 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Stornoway GreyDiscovery 3

wiggs wrote:
Oh .... Embarassed forgot

your home button does not work ...you need to select home from any of the touch screen pages on screen ....and the other button is now swapped round Shocked

sounds worse than it is ...and you could always swap the pins round on the connector pictured above if it bothered you


Anybody know what pins need swapping to get the back and other button working?

Thanks
 '07 D3 HSE Stornoway Grey  
Post #8946518th Feb 2012 3:13 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
yogi972
 


Member Since: 05 Jun 2011
Location: Kineton
Posts: 3210

United Kingdom 2009 Discovery 4 3.0 TDV6 HSE Auto Buckingham BlueDiscovery 4

swap the actual buttons around 3 small screws its dead easy
there are no suprise springs in there either Wink
  
Post #8948558th Feb 2012 10:05 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
mikeharris
 


Member Since: 05 Mar 2010
Location: Kent
Posts: 40

2007 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Stornoway GreyDiscovery 3

Ah, so home button just does not work?

Thanks
 '07 D3 HSE Stornoway Grey  
Post #8949989th Feb 2012 9:29 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Ajp001
 


Member Since: 20 Aug 2011
Location: Cambs
Posts: 86

United Kingdom 2016 Discovery 4 3.0 SDV6 Landmark LE Auto Indus SilverDiscovery 4

Hi everyone, looking at doing this mod but wanted to put in the switch to move between the two modes. Do any of those that installed a switch recall the switch they used and where it came from? Many thanks
  
Post #9046843rd Mar 2012 8:36 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 3 of 39 <123 4 ... 373839>
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2019 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site